MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Kiszámolták mennyibe kerülne Kevin McCallister New York-i kiruccanása 2023-ban

2023. december 23. - MoneyBull

header-image_1.jpg

A karácsonyi filmek kedvelőinek bizonyára ismerős Kevin McCallister neve. Ő az a ravasz kisfiú, aki a '90-es évek ikonikus karácsonyi filmjeiben, a "Reszkessetek, Betörők!"-ben és annak folytatásában, a "Reszkessetek, Betörők! 2 - Elveszve New Yorkban"-ban, sajátos módon űzte el az időt otthon, illetve a világ egyik legnagyobb városában. Most, több mint három évtizeddel később, összegyűjtötték, hogy mennyibe kerülne ma megélni Kevin McCallister New York-i kalandjait.

Kevin McCallister Különleges Ünnepi Élménye

Míg 1990 karácsonyán Kevin otthon maradt, miközben családja Párizsba utazott, egyedül kellett szembeszállnia két ügyetlen betörővel. Két évvel később - a folytatásban - egy véletlen folytán New Yorkban találta magát, ahol ismét felbukkantak az ismerős gonosztevők. Utóbb a kisfiú nemcsak a bűnözőkkel vívott csatákat, hanem a város nyújtotta lehetőségeket is kihasználva, igazi luxuséletet élt apja hitelkártyájának köszönhetően. 

Nézzük a költségeket: 

A Grand Plaza Luxusa: 1992-ben Kevin egy éjszakára a Grand Plaza hotel pompás lakosztályát foglalta le 1100 dollárért. Ha ma szeretnénk ugyanezt a szobát kipróbálni az ünnepek alatt, akkor már 3480 dollárt kellene fizetnünk érte. 

Kevines szobaszerviz extrákkal: A hotelben eltöltött ideje alatt Kevin majdnem 1000, pontosabban 967,43 dollárt költött szobaszervizre. Az árak itt sem maradtak a régiek, ez most 2062,92 dollárba kerülne (plusz az elvárt 20% borravaló, ami nem kötelező, de kifejezetten ajánlott). 

Édesség és játék – Gyermeki Örömök: Minden gyermek karácsonya édességekkel és játékokkal teljes. Kevin egy hatalmas fagylaltkehelyre 18 dollárt költött, ami ma már 96 dollárba kerülne.  A Duncan’s Toy Shopban tett látogatás során pedig 23 dollárt költött, ami a mai árak mellett 51,37 dollár lenne.

Mindezeket figyelembe véve, ha valaki szeretné Kevin McCallister módjára eltölteni az ünnepeket New Yorkban, körülbelül 5917,20 dollárba kerülne neki az élmény 2023-ban, ami középárfolyamon számolva több mint 2 millió forint.

Elképesztő összeg, és mindezt 24 óra leforgása alatt költötte el. Sokakban felmerülhet a kérdés: miként engedhette meg? Úgy, hogy piszok gazdagok voltak a szülők. Közgazdászok kiszámolták, hogy a McCallister család az ország felső 1%-hoz tartozott. 

dall_e_2023-12-23_18_07_40_a_photo-realistic_image_of_a_young_boy_ingeniously_setting_up_traps_in_a_house_to_thwart_burglars_inspired_by_the_movie_home_alone_the_scene_shows.png

Macaulay Culkin, a Legendás McCallister

Nemrégiben Macaulay Culkin, aki Kevin McCallistert alakította, csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán. A FOX News beszámolója szerint a 43 éves színész a Hollywood Boulevard 2765. csillagát ünnepelhette. A ceremónián Culkin újra találkozott filmbeli édesanyjával, Catherine O’Harával, akivel az eredeti filmben és a folytatásban is együtt szerepelt.

Nálad van karácsony Kevin nélkül? 

 

Forrás: Fox News
Kép: 20th Century Fox, Dall-e

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr7318287351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása