MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Budapest ismét a világ 10 legjobb városa között

2021. augusztus 30. - MoneyBull

A távmunka sokak számára szükségesnek, praktikusnak és hosszú ideig tartónak bizonyult a járvány közepette. Joggal merülhet fel, hogy miért is kellene otthonról dolgozni, amikor a tengerparton vagy egy párizsi kávézóban is el lehet végezni a feladatokat. Amíg mi külföldre vágyunk, addig rengetegen jönnének Budapestre kikapcsolódva dolgozni - legalábbis a Holidu foglalási oldal felmérése szerint. 

szabaddolgozas.jpg

Korábban a home office a legtöbb cégnél szóba sem jöhetett. A vállalatok többsége csupán startup hóbortnak titulálta azt, hogy a kollégák otthonról is dolgozhatnak. A pandémiának "köszönhetően", gyorsan rá kellett jönni: nem minden esetben lehet az irodából elvégezni a feladatokat.

Egy brit utazási oldal, a Holidu rangsorolta a világ legjobb helyeit munkavégzés szempontjából. Ezen az impozáns listán pedig Budapest is helyet kapott.

"Az elmúlt másfél év eseményei teljesen megváltoztatták a munkamódszereinket, megmutatva azt, hogy nem kell mindig heti öt napot az irodában lenni ahhoz, hogy elvégezzük a munkánkat" - mondta Sarah Siddle a Holidu PR és marketing menedzsere.

"Ha van lehetőség arra, hogy távmunkában dolgozzuk, akkor a külföldről történő munkavégzés tökéletes módja annak, hogy hosszabb időt eltölthessünk egy felfedezni kívánt országban anélkül, hogy az éves szabadságunk terhére történjen mindez" - tette hozzá.  

A Holidu 150 várost vizsgált, a "munkaélmény index" pedig olyan kritériumok alapján született, mint az egy hálószobás lakás havi bérleti díja, a munka utáni italok költsége, az átlagos napsütések órák száma, turisták véleménye vagy éppen a wi-fi sebessége. Összesen 8 adatforrásból dolgoztak, köztük a Tripadvisor és a BestCities értékeléseit is felhasználták. 

budapest.jpg

A lista élén a thaiföldi Bangkok áll, ezt követi az indiai Új-Delhi, majd Lisszabon, Barcelona és holtversenyben az ötödik helyen Buenos Aires és Budapest. 

"A thaiföldi főváros azért került az első helyre, mert a megélhetés olcsó, számos látnivaló van, világszínvonalú létesítmények és multinacionális vállalkozások irodái találhatóak meg Bangkokban" - áll a Holidu közleményében.

"Az összes város, mely a top 10-es listában szerepel, főként az olcsó albérlet, étel- és italárak miatt kerülhetett ide. Ezenkívül az összes város kulturális találkozóhely, melynek mindegyike elképesztő látnivalókat és programokat kínál" - mondta Siddle. 

szabadmunka.jpg

A világ 10 legnépszerűbb városa, ahonnan jó dolgozni
1. Bangkok, Thaiföld
2. Új-Delhi, India
3. Lisszabon, Portugália
4. Barcelona, ​​Spanyolország
5. Buenos Aires, Argentína (döntetlen)
5. Budapest, Magyarország (döntetlen)
7. Mumbai, India
8. Isztambul, Törökország
9. Bukarest, Románia
10. Phuket, Thaiföld

Siddle szerint az a jelenség, hogy egyes munkavállalók huzamosabb ideg külföldről dolgoznak, maradandó lesz. 

"Arra számítunk, hogy ez a tendencia növekedni fog az elkövetkezendő néhány évben, mivel egyre több vállalat biztosítja a munkavállalók számára azt rugalmasságot, hogy dolgozhassanak, miközben hosszabb külföldi utazásokat tesznek, ami jobb munka-magánélet egyensúlyt eredményez"- tette hozzá Siddle. 

Forrás: CNBC, Holidu, MoneyBull
Képek forrása: Envato

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr8216674512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.08.31. 18:00:18

"...miért is kellene otthonról dolgozni, amikor a tengerparton vagy egy párizsi kávézóban is el lehet végezni a feladatokat."

Szívesen belenéznék egy ilyennek a laptopjába vagy telefonjába, hogy mit dolgozik...Mert szerintem érdemben semmit, de fizetnek érte.

Új-Delhi, a világ egyik legszennyezettebb levegőjű városa. Budapest, külföldi szemmel az olcsó albérletek és italok városa. Bukarest 9. hely...látható, hogy ezeket az idiótákat mi vonzza.

Ez a felmérés egy kib...ott nagy szarság.

odamondó 2021.08.31. 18:04:55

@Lesz még Magyar Köztársaság: én igazából azt nem értem ha valaki tud 'otthonról' dolgozni Budapesten akkor ugyanazt a munkát egy magyar miért nem tudja ugyanúgy megcsinálni innen olcsóbban. Higgyem el, hogy a külföldi annyival okosabb?

midnight coder 2021.09.01. 08:21:05

Nekem ez a lista inkább a legnagyobb putrik listájának tûnik. Mondjuk a hol a legolcsóbb a pia munka után és hol a legnagyobb a napsütéses órák száma (= megdöglesz a melegben és gyorsan összejön a bõrrák is) helyett inkább az lehetne a szempont, hogy hol nem ér térdig a kutyaszar és a szemét ha kilépsz az utcára, hol nem törlik bele a cipõtalpat a sajtba a Mekiben, hol nincsenek a metró lejárata mellett maguk alá csináló hajlékonyak, koldusok, ordibáló drogosok, lejmolók.

Medgar 2021.09.01. 11:31:57

@midnight coder: A mekiben és hasonló helyeken beletörlik. Csak az átlagember most szembesült vele..

apro_marosan_petergabor 2021.09.01. 14:03:50

Voltam Bangkokban, nem is keveset. Érdekes, időnként lenyűgöző.
De nem ott élni, csak nyaralni ill. turistának. Gazdagság és elképesztő nyomor, szépség, elegancia és kosz váltogatják egymást, mindehez egy budapestinél jóval alacsonyabb higéniai és kulturális szint tartozik.
Rengeteg "étterem" van 1 rozoga asztal, 4 kopott szék, s az utcán lavorban mosogatnak... 150m-re tőle egy Mekinél alacsonyabb színvonalú közétkezde, de elmegy - s ez így ismétlődik utcákon át...
Budapest élhetőbb s európai színvonalú. A bérlakások is kedvezőek nálunk (albérletről nem tudok, vagy 30 éve kiment a divatból...)
Budapest előkelőbb helyezést érdemel - jó tömegközlekedésével, eleganciájával, javuló állagával, fejlődésével - csak a Karácsony meg ne állítsa...

apro_marosan_petergabor 2021.09.01. 14:15:39

@apro_marosan_petergabor: Ja igen, Uj Delhiben is voltam, érdekes és kriminális...
(Hát nem élhető - mondjuk a hajléktalanos bztosan otthonéreznék magukat - a kosz hipermagasszintü)
Gyanitom a távolkeleti/keleti szavazók voltak igen aktívak, nekik más az igényszintjük...

Pesti 2021.09.01. 16:25:39

Amiota ez a jarvany letezik a fiaim idorol- idore otthon dolgoznak, es sokkal tobbet, mint az irodajukban. Csak a gyerekek zavarjak oket, akik neha be-be tornek a szobaba, mert apuval akarnak jatszani. A baratom fia Magyarorszagrol dolgozik vilagcegeknek, azzal a fizetessel amitol a magyaroknak leesne az alla. Tehat a fizetes es a megelhetesi lehetoseg ami az extra elonyoket nyujtja ,nem beszelve arrol,hogy kulturalis sikon es igen a szorakozohelyek, a nokkel valo ismekedesi lehetosegek egy ferfi szamara mindig az elonyt jelent.

odamondó 2021.09.05. 11:18:32

@apro_marosan_petergabor: karácsony állítja meg? Ezt melyik kormány propagandában olvastad?
süti beállítások módosítása