MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Üres tequilás üvegeket találtak az épülő elnöki különgép fedélzetén

2021. október 05. - MoneyBull

Ha az alkoholfogyasztást és a repülőgép-építést egyszerre említjük, abból általában nem szokott sok jó kisülni. Ez most sincs másképp. A Wall Street Journal beszámolója szerint a Boeing vizsgálatot indított, ugyanis találtak két üres tequilás üveget az éppen készülő Air Force One fedélzetén. 

air-force-air-force-one-us-air-force_t20_nxpgap.jpg

Az USA hamarosan lecseréli ikonikus elnöki különgépét és helyette két darab, teljesen átalakított 747-es Jumbo típust fognak hadrendbe állítani. A Boeing még 2018-ban írta alá a 3,9 milliárd dolláros szerződést. Bár a vállalatnak  összességében elenyésző árbevétele származik ebből az ügyletből, komoly presztízsértékkel bír a projekt. Éppen ezért különösen nagy probléma, hogy pont ezen gépek egyikén találtak üres tequilás üvegeket. 

A vállalat sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem szerette volna a hírt, csupán annyit közöltek, hogy ez személyzeti ügy, de szerződéses okokra hivatkozva nem adhatnak részletesebb felvilágosítást. 

Az Amerikai Légierő azonban ennél bőbeszédűbb volt. 

"A Boeing tájékoztatta a légierőt a VC-25B programmal kapcsolatos személyzeti ügyről. Ez az eset nincs hatással a két repülőgép folyamatban lévő módosításaira. A légierő szorosan figyelemmel kíséri a gyártási folyamatokat és felügyeli a Boeing-ot, hogy betartsák a szigorú minőségellenőrzési követelményeket" - mondta Ann Stefanik, az Amerikai Légierő médiaüzemeltetési vezetője. 

A gépeket eredetileg 2024-ben kellett volna leszállítani a vállalatnak, de az év elején a Boeing legalább 1 évnyi haladékot kért. A késlekedés okaként főként a pandémiát nevezték meg, de az sem segített, hogy szerződést bontottak egy csőbe jutott alvállalkozójukkal, aki a repülőgépek belső munkáinak nagy részét végezte volna. 

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr116704724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása