MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Ronaldo visszatérésével a Manchester United részvénye is szárnyal

2021. augusztus 28. - MoneyBull

A portugál futballsztár, Cristiano Ronaldo visszatér ahhoz a Manchester Unitedhez, melyben 2003-tól egészen 2009-ig játszott. Nem csak a rajongók örülhetnek az érkezésének, hanem a befektetők is: a Manchester United (NYSE:MANU) papírja szárnyra kapott pénteken az amerikai tőzsdén. 

golorom.jpg

A Manchester United egy tweetben jelentette be a hírt, mely így szólt: "Isten hozott itthon, @Cristiano".

Ronaldo érkezésének hírére az egyesület részvényei egészen 18,87 dollárig kúsztak fel, ami 8%-os erősödést jelent. A nap második felében kicsit konszolidálódott az ár és végül 18,29 dolláron zárt, ami 5,84%-os növekedés az előző napi záróárhoz képest. Kereskedés után további 2,24%-ot tudott még menetelni, egészen 18,70 dollárig. 

A tengerentúli tőzsdén alapból is pozitív volt a hangulat pénteken, mert Jerome Powell, a FED elnöke, a Jackson Hole-i konferencián nem jelentett be monetáris szigorítást. Sőt, Powell kiemelte, hogy nem terveznek változtatni a jelenlegi eszközvásárlási gyakorlatukon. 

Ronaldo annak ellenére lett a Manchester United játékosa, hogy többen készpénznek vették a városi riválishoz, a Manchester Cityhez történő igazolását. 

Mozgalmas nyár volt a világ leghíresebb futballistái számára. Az argentin legenda Lionel Messi a hónap elején távozott régi klubjából, a Barcelonától, és székhelyét a párizsi PSG-hez tette át. A hírek szerint PSG-s csapattársa, a francia Kylian Mbappé pedig a Real Madridnál folytathatja pályafutását, ha a két klub meg tud egyezni egymással az átigazolási feltételekben. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr3516673574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása