MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Új fapados légitársaság indulhat Európában

2021. augusztus 28. - MoneyBull

A British Airways-nél (London: IAG) irigykedve figyelik, hogy a fapados légitársaságok a covid vírus közepette is képesek voltak újjáéledni, ezért most azt tervezik a vállalatnál, hogy ők is indítanak egy új, "olcsó" alternatívát. Az iparági hírek szerint a fő versenytárs a Ryanair (RYAAY) és az EasyJet (ESYJY) lehet. 

repulogep.jpg

A Headforpoints utazási honlap szerint Sean Doyle vezérigazgató bejelentette a személyzetnek, hogy egy új leányvállalatot szeretnének alapítani, ami a második legforgalmasabb londoni repülőtérről, a Gatwick-ről fogja indítani a járatait. Doyle hozzátette, hogy várhatóan 2022 nyaráig minden feltétel adott lesz, hogy "rendkívül versenyképes", rövid távú útvonalakat tudjanak kínálni. 

A globálisan jelen lévő légitársaságnak nem ez az első próbálkozása a rövidebb úticélokkal. A Go Fly egy fapados légitársaság volt, melyet a British Airways alapított még 1998-ban és a londoni Stansted repülőtérről indult a kontinens különböző pontjaira. Négy évvel később az EasyJet vásárolta meg és ma ez az egyik legnagyobb légitársaság, amely Gatwickből indul.

A British Airways az International Airlines Group (ICAGY) tulajdonában van és a társaság hatalmas veszteségeket szenvedett el az elmúlt 18 hónapban, hiszen a forgalom összeomlott a járvány alatt. Mivel továbbra is alacsony a kereslet a prémium repülőutak iránt, a csoport 2,3 milliárd euró adózás előtti veszteséget jelentett az idei első félévben. Ennek legnagyobb részét pont a British Airways adta, mely főként a londoni Heathrow repülőtérről indítja a járatait. 

A Ryanair és az EasyJet július és szeptember között a járvány előtti utasforgalmának 60-80%-át szerezheti vissza, ami lényegesen nagyobb mint az IAG által tervezett 45%. A British Airline Pilots Association (BALPA) megerősítette, hogy a tárgyalások az utolsó szakaszba érkeztek a British Airways-szel. 

Martin Chalk, a BALPA főtitkára elmondta, hogy a szakszervezet "óvatosan, de üdvözli a döntést", ugyanis ez számos új pilótának fog munkalehetőséget teremteni. 

Forrás: Headforpoints, CNN
Kép forrás: 

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr3316673294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2021.08.30. 07:13:54

Kérdés, hogy ezzel párhuzamosan emeli-e majd a nívót a British Airways a saját járatain, mert már most is súrolja a fapados járatok szintjét. Nincs étkezés, nincs bennefoglalt bőrönd, fizetős a székválasztás még business osztályon is (!), stb. (Spoiler alert: tuti nem fogja)
süti beállítások módosítása