MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Az Airbnb 20000 afgán menekültnek biztosít ingyenes lakhatást

2021. augusztus 24. - MoneyBull

Az Airbnb (NASDAQ: ABNB) vezérigazgatója a mai nap folyamán egy Twitter üzenetben bejelentette, hogy cége 20.000 afgán menekültnek biztosít ingyenes lakhatást. 

airbnb_ingyenlakas.jpg

"Az afgán menekültek kimentése és letelepítése az Egyesült Államokban és máshol, korunk egyik legnagyobb humanitárius kihívása és válsága. Felelősséget érzünk azért, hogy cselekedjünk" - mondta Chesky a Twitter-bejegyzésében. 

Chesky elmondása szerint a vállalat szorosan együttműködik civil és nonprofit szervezetével, az Airbnb.org-gal, amely természeti katasztrófák és egyéb válságok után biztosít rászoruló embereknek díjmentes lakást. 

Jelenleg nem ismert, hogy mennyi ideig fognak menekülteket elhelyezni Airbnb-s lakásokban, illetve meddig finanszírozzák a tartózkodásukat. A vállalat nem válaszolt a CNN Business további kérdéseire.

Több tízezer ember próbálja elhagyni Afganisztánt napok óta, miután az ország fővárosa Kabul, a tálibok kezére jutott. Sok afgán érkezett a kabuli repülőtérre abban a reményben, hogy az Egyesült Államok és más kormányok által üzemeltetett mentőjáratokkal el tudják hagyni az országot. 

Az ENSZ főbiztosa szerint csaknem 2,5 millió regisztrált menekült érkezhet Afganisztánból, mely Ázsia legnagyobb menekülthullámát idézheti elő. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, illetve több ország civil és vallási szervezete ígéretet tett arra, hogy az afgán menekülteknek segítséget nyújtanak.

Chesky felszólította az üzleti közössége, hogy kövessék a példáját. 

"Remélem, ez más üzleti vezetőket is inspirál majd. Nincs vesztegetni való idő" - zárta üzenetet Chesky.

Az Airbnb a cikk írásakor 159.79 dolláron állt az amerikai tőzsdén, mely +8,82% nyitáshoz képest, azonban az ármozgás nem ennek köszönhető, hanem a mai jó piaci hangulatnak. 

Forrás: CNN Business, MoneyBull
Kép forrása: Envato 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr5616669300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Joda visszatér 2021.08.25. 20:41:17

Biztosan örülni fognak a szomszédok..
süti beállítások módosítása