MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Leállították a gyerekeknek szóló Instagram fejlesztését

2021. szeptember 29. - MoneyBull

A Facebook éles kritikák közepette indította el az Instagram Kids projektet, melynek keretén belül kifejezetten gyerekeknek szóló alkalmazást szerettek volna fejleszteni. A társadalmi és politikai nyomás miatt, most egy ideig jegelik az ötletet.

love-girl-distance-heart-mobile-phone-phone-smart-phone-kiss-emotion-cellphone-cell-phone-smartphone_t20_7ymxqv.jpg

A közösségi oldal közleményben jelentette be, hogy az Instagram Kids-et nem indítják útjára mindaddig, amíg nem alakul ki társadalmi konszenzus arról, hogy ez a megfelelő lépés a gyermekek védelmének érdekében. 

"Bár úgy gondoljuk, hogy az Instagram Kids irányvonala helyes, az Instagram és az anyavállalata, a Facebook, később újraértékeli a projektet. Továbbra is elsődleges célunk a tinédzserek biztonsága, így a tizenévesek szülői felügyeleti funkcióinak bővítésére fogunk összpontosítani az Instagram alkalmazásban" - áll a cég közleményében.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője elmondta, hogy az alkalmazást 10 és 12 év közötti gyerekeknek szánták. A fejlesztést azután állították le, hogy a Wall Street Journal beszámolt arról, hogy több belsős, Facebook-nak készült tanulmány szerint, számos tinédzserre nagyon károsan hat az Instagram. 

Az elmúlt három évben több jelentést kapott a Facebook, melyekben felhívták a figyelmet arra, hogy főként a tizenéves lányoknak lehet hatalmas trauma az Instagram használata. A jelentett öngyilkossági gondolatok miatt kezelt brit fiatalok 13%-a, míg az amerikai tinik 6%-a az Instagramot jelölte meg, mint elsődleges problémaforrást. 

instagram-likes-and-comments_t20_gj3xwe.jpg

A jelentések arra késztették a törvényhozókat, hogy érdemben foglalkozzanak a közösségi média alkalmazás gyerekekre mért hatásaival. A hírek megjelenése után mind a demokraták, mind pedig a republikánusok válaszokat követeltek a Facebooktól. 

Lori Trahan képviselőnő felszólította a vállalatot, hogy hagyjanak fel a gyerekeknek szóló Instagram készítésével. Richard Blumenthal szenátor a Facebook döntése után azt mondta, hogy nem csak átmenetileg kell leállítani a projektet, hanem erről a tervről teljesen le kell mondania a vállalatnak.   

"Örömünkre szolgál, hogy a Facebook figyelembe vette azon felszólításainkat, hogy ne indítsák el az Instagram gyerekeknek szánt verzióját. Az ideiglenes leállítás azonban nem elegendő. Teljesen fel kell hagyniuk ezzel a projekttel" - áll a törvényhozók közleményében. 

Az ügy annyira komoly, hogy Antigone Davis-nek, a Facebook globális biztonsági igazgatójának, meg kell jelennie a szenátus kereskedelmi fogyasztóvédelmi albizottsága előtt.

you-gotta-like-it-right_t20_yxy6lr.jpg

A Facebook korábban már többször kijelentette, hogy az Instagram Kids-et egy nagyon jó platformnak találja. Mosseri egy mostani blogbejegyzésében azzal érvelt, hogy a gyerekek már online vannak. 

"Az Instagram Kids kritikusai szerint a projekt rossz ötlet. Nem ez a helyzet. A valóság az, hogy a gyerekek már online vannak és úgy gondoljuk, hogy az életkoruknak megfelelő, kifejezetten számunkra tervezett élmények kifejlesztése sokkal jobb a szülök számára, mint az, amiben jelenleg most vagyunk. Ettől függetlenül az Instagram szünetelteti a munkát, hogy szülőkkel, szakértőkkel, döntéshozókkal és szabályozó szervekkel egyeztessen - áll a blogbejegyzésben. 

 A képmegosztó alkalmazás komolyan dolgozik azon, hogy a szülői felügyeletet kiterjesszék a tizenévesek fiókjaira. 

"A hamarosan életbe lépő új funkciók, melyek aktiválásáról a szülők dönthetnek, olyan eszközöket ad a gondviselők kezébe, melyek használatával értelmesen tudják alakítani a tinédzserek önképét" - mondta Mosseri.

Hír forrása: MoneyBull, CNBC
Jogtiszta képek forrása: Twenty20

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr8116703606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása