MoneyBull- A legérdekesebb gazdasági hírek egy hel

Kasszát robbantott a legújabb Marvel-film

2021. szeptember 06. - MoneyBull

A Disney és a Marvel Studios közös filmje, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, nagyon erős nyitóhétvégét tudhat maga mögött. Iparági becslések szerint 71,4 millió dollárt gyűjtött össze a mozipénztáraknál, mely a második legjobb kezdés a pandémiás időszakban. 

sangchi.jpeg

A képzeletbeli toplistát a Fekete özvegy vezeti, ugyanis a vírus kirobbanása óta ez volt az egyetlen olyan film, melyre az első napokban 80 millió dollár értékben váltottak jegyet Amerikában. Nemzetközi szinten a Shang-Chi további 56,2 millió dollárral gyarapította a készítők pénztárcáját, így a becsült globális összbevétel elérheti a 126,7 millió dollárt. Ez azért is számít komoly dolognak, mert Kínában a forgalmazás el sem kezdődött, ott még jóváhagyásra vár. 

"Kétségtelen, hogy a Marval hatalmas márkaértéke növelte a Shang-Chi film iránti érdeklődést" - mondta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője.

A Shang-Chi az első olyan Marvel-film, melynek vetítése először kizárólag a mozikban kezdődött a covid-19 óta. A Black Widow, mely július óta tekinthető meg, ugyanazon a napon debütált a mozikban és a Disney+-szon. 

A járvány alatt sok stúdió kényszermegoldást választott, így egyszerre tették elérhetővé a filmeket moziban és a streaming szolgáltatók kínálatában. Ezt a stratégiát abban az időszakban alkalmazták, amikor a koronavírus elleni oltóanyag csak az Egyesült Államokban volt elérhető és a közönség ódzkodott attól, hogy visszatérjen a moziba. 

Nem kellett azonban közgazdasági professzornak lenni ahhoz, hogy gyorsan világossá váljon: az egyszerre történő kiadás a mozis jegyértékesítés kannibalizációjához vezetett. 

A box office elemzők szerint az erős kezdés kitarthat és komoly összesített árbevételt érhet el a Shang-Chi az elkövetkezendő hetekben, így nem lennének meglepődve, ha idővel érkezne majd hozzá folytatás. 

Ha már láttad a filmet, szerinted milyenre sikerült? 

Forrás: CNBC, MoneyBull
Kép: Marvel 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moneybull.blog.hu/api/trackback/id/tr4916681084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása